Over het Klooster

"Tige wolkom - dobro pozhalovat' - hartelijk welkom - Bine a-ti venit"    in het Russisch Orthodoxe Klooster van Himmelum/Hemelum.

 


p1000460

 

Ons klooster is toegewijd aan de Heilige Nicolaas, bisschop van Myra, net zoals het oude klooster dat hier vroeger van de 12e tot de 15e eeuw in Himmelum heeft gestaan.
Sinds de zomer van 1999 werken wij met vrijwilligers aan de verbouwing van het voormalige protestantse (gereformeerde) kerkgebouw, dat van 1889 dateert. Hiermee wordt het eerste Russisch Orthodoxe Klooster van Noord-Nederland gerealiseerd. Met dit klooster willen wij aan alle orthodoxe gelovigen in noordelijk Nederland een (plaats voor gebed) geestelijke ontmoetingsplaats bieden. Daarnaast willen wij aan geïnteresseerden informatie over de orthodoxe kerk, haar geloof en haar spiritualiteit geven.

 

 

 

Presentatie monniken

Wij zijn twee orthodoxe Nederlanders, afkomstig uit Fryslân. Wij hebben onze kloostervorming ontvangen in orthodoxe kloosters aan de Pools-Wit-Russische grens. Daar zijn wij opgeleid tot priestermonniken en ontvingen er de monniksnamen vader (normale aanspreektitel in het klooster) Onufry en vader Jewsewy. Vanwege het priestertekort samenhangend met de toestroom van orthodoxe gelovigen zijn wij "werom yn't heitelân".

 

Oant sjen, Da swidanieja, Tot ziens!

vader Onufry en vader Jewsewy
priestermonnniken van het Himmelumer klooster

button 2

H. Nicolaas

Icoon H. Nicolaas

Adres

Russisch Orthodox Klooster van de H. Nicolaas van Myra

Buorren 18, 8584 VC Hemelum

t. 0514-581537
e. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

ING-rekening: NL65INGB0006910488

Bijdragen voor GROOT ONDERHOUD op hetzelfde nummer storten maar DIT EXPLICIET VERMELDEN!

ANBI

RSIN nummer Klooster H. Nikolaas in Hemelum: 824155257

ANBI logo

RSIN nummer Stichting Orthodox Welzijn: 805402329