Certificatenactie

CERTIFICATENACTIE t.b.v. RENOVATIE KLOOSTER HEMELUM

Bijna 20 jaar geleden is er in de plaats Hemelum (Friesland) een klein Orthodox Klooster gesticht, gewijd aan H. Nicolaas van Myra. Het Kloostergebouw wordt permanent bewoond door een Priester-Monnik al dan niet (tijdelijk) bijgestaan door Priesters uit andere Parochies.

Het Kloostergebouw is een voormalig oud protestants kerkje (daterend uit 1889). De oude consistorieruimte is door vrijwilligers omgebouwd tot een verblijf voor de priester-monnik en verder zijn er voor de gasten twee slaapkamers (pelgrimsruimte), een keuken en een badkamer gerealiseerd. Sober maar functioneel. Het Klooster is in de loop der jaren geheel in stijl gebracht. Met orthodoxe diensten (inclusief traditionele koorzang) en pastorale activiteiten voorziet het Klooster duidelijk in een groeiende behoefte van niet alleen allochtone bezoekers maar ook autochtone Nederlanders – zelfs van ver buiten de provincie – en toeristen. Ook is het Klooster een gewaardeerd onderdeel van de gemeente Hemelum geworden met regelmatig terugkerende activiteiten. Daarnaast is het Klooster betrokken bij de werkzaamheden rond de opgravingen van het oude middeleeuwse Klooster van Hemelum.

Het oude gebouw vergt echter veel onderhoud en bij de laatste controle door Stichting Monumentenwacht Fryslân is gebleken dat buitengewoon onderhoud noodzakelijk is. Zo is herstel/ vervanging van een gedeelte van de dakconstructie noodzakelijk, verhelpen van lekkages, herstel beglazing enz. Tijd dus voor een grondige opknapbeurt om zowel de tijdelijke en permanente bewoners als het groeiend aantal bezoekers betere voorzieningen te verstrekken. De totale renovatiekosten worden begroot op € 100.000,00

Ondanks eigen middelen blijft er nog een financieel gat van € 30.000,00 over waar de stichting van het Klooster financiering voor zoekt. U moet weten dat de stichting/het klooster geen enkele financiele steun ontvangt vanuit de gemeente, overheid of kerkgenootschappen. De inkomsten komen hoofdzakelijk vanuit activiteiten door de priester-monnik, rondleidingen, eigen kloosterwinkel en via particuliere giften.

Wij zijn nu begonnen met diverse inzamelingsacties waaronder de verkoop van Certificaten om onze plannen financieel te verwezenlijken.

OPROEP!! Koop certificaten t.b.v. de renovatie kloostergebouw!

Inmiddels zijn de prachtig uitgevoerde Certificaten klaar voor de verkoop. Tijdens het Kloosterfeest van 22 mei j.l. is de verkoop gestart en zijn de eerste certificaten verkocht.
Hoe gaat dit in zijn werk:
De uniek genummerde Certificaten kosten € 25,00 per stuk en zijn aan toonder. Een ieder kan één of meerdere Certificaten kopen en op deze manier investeren in de renovatie in de vorm van een kleine renteloze lening met een mooi Certificaat als bewijsstuk
Vanaf 2019 wordt ieder jaar 10% van de verkochte Certificaten uitgeloot en kunnen de bezitters hiervan de aankoopkosten terug ontvangen. Informatie over uitloting en uitgelote certificaatnummers wordt gepubliceerd op de website van het Klooster en in het parochieblad “Kloosternieuws”.

We hopen op deze wijze meer financiële middelen te verkrijgen voor de renovatie van ons mooie kloostergebouw. Ook hopen we dat er buiten de kring van onze bezoekers ook andere belangstellenden zijn die ons klooster willen ondersteunen.

Wij willen u alvast bedanken voor uw interesse en uw hulp!

Met vriendelijke groet,
Vader Jewsewy
Aankoop – of Bestelformulier voor de Certificaten vindt u hier. Inlichtingen: 0514 – 581537 of op de website Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (aankoop kan ook via e-mail)

voorbeeld certificaat

H. Nicolaas

Icoon H. Nicolaas

Adres

Russisch Orthodox Klooster van de H. Nicolaas van Myra

Buorren 18, 8584 VC Hemelum

t. 0514-581537
e. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

ING-rekening: NL65INGB0006910488

Bijdragen voor GROOT ONDERHOUD op hetzelfde nummer storten maar DIT EXPLICIET VERMELDEN!

ANBI

RSIN nummer Klooster H. Nikolaas in Hemelum: 824155257

ANBI logo

RSIN nummer Stichting Orthodox Welzijn: 805402329